Sluiten
RadarLimburg

Over RadarLimburg

Actueel: De redactie van RadarLimburg is naarstig op zoek naar nieuwe mediapartners. Onze belangrijkste financier, het college van Gedeputeerde Staten van Limburg, heeft begin september besloten om ons te blijven steunen tot het einde van 2019 zodat we ons draagvlak ook financieel, kunnen verbreden. Omdat de financiering stopte bij het aftreden van het vorige college heeft de redactie op eigen kracht en voor eigen rekening de Radar over Klimaatverandering gemaakt. Sinds 1 augustus werken we vanuit Cultuurfabriek ECI in Roermond, waarvoor dank. 

 

RadarLimburg is een innovatief en onafhankelijk nieuwsplatform. Het idee is om een nieuwe bijdrage te leveren aan het medialandschap in Limburg. De redactie bestaat uit (vooral jonge) journalisten, wetenschappers en mediadesigners die maandelijks een actueel onderwerp in de provincie Limburg van alle kanten belichten. De gebruiker krijgt niet één lang verhaal voorgeschoteld maar bepaalt zelf wat en hoeveel hij leest, bekijkt en beluistert over één thema. De redactie schrijft artikelen, maakt filmpjes, audio-opnamen, graphics en animatie die samengebracht worden op de website van RadarLimburg.

De onderwerpen die op de Radar staan, hebben altijd een link naar de actualiteit maar hoeven niet per se in de nieuwssfeer te liggen. In de ontwikkelfase heeft de redactie van Radarlimburg gepubliceerd over de problematiek van de Limburgse steden, de zin en onzin van regiobranding, de Natuurvisie van de provincie Limburg, de relatief lage levensverwachting van Limburgers, de grens rond de provincie en de problematiek rond plastic.

Redactie: Ruben Weekers, Rens Knapen, Laura Mennen, Koos Vaes, Sanne Timmerman, Jaime Langeweg (animaties), Jan Bierhoff (concept, productie), Monique van de Ven (coördinatie, productie) Emile Hollman (coördinatie). Foto redactie: Annemiek Mommers. Coverfoto Heerlen-Radar: Mat Snijders

Copyright 2018 - RadarLimburg - Radar Limburg