Sluiten
RadarLimburg

Over RadarLimburg

RadarLimburg is een innovatief en onafhankelijk nieuwsplatform. Het idee is om een nieuwe bijdrage te leveren aan het medialandschap in Limburg. De redactie bestaat uit (vooral jonge) journalisten, wetenschappers en mediadesigners die maandelijks een actueel onderwerp in de provincie Limburg van alle kanten belichten. De gebruiker krijgt niet één lang verhaal voorgeschoteld maar bepaalt zelf wat en hoeveel hij leest, bekijkt en beluistert over één thema. De redactie schrijft artikelen, maakt filmpjes, audio-opnamen, graphics en animatie die samengebracht worden op de website van RadarLimburg.

De onderwerpen die op de Radar staan, hebben altijd een link naar de actualiteit maar hoeven niet per se in de nieuwssfeer te liggen. In de ontwikkelfase heeft de redactie van Radarlimburg gepubliceerd over de problematiek van de Limburgse steden, de zin en onzin van regiobranding, de Natuurvisie van de provincie Limburg, de relatief lage levensverwachting van Limburgers, de grens rond de provincie en de problematiek rond plastic.

Redactie: Ruben Weekers, Muriel Janssen, Inge Pelsers, Rens Knapen, Joep Geurts, Monique van de Ven, Sanne Timmerman (vlogs, social media) Jaime Langeweg (animaties), Lizzy Barrett (media design),Jan Bierhoff (concept, productie), Emile Hollman (coördinatie). Foto redactie: Annemiek Mommers. Coverfoto Heerlen-Radar: Mat Snijders

Copyright 2018 - RadarLimburg - Radar Limburg