Sluiten
RadarLimburg
Armoede
Introductie
Toekomst
Feit
Geschiedenis
Opinie
Introductie

Het gaat fantastisch met onze economie en het lijkt een onmogelijke opgave om alle vacatures in te vullen. De keerzijde van de medaille in Limburg: 67.000 volwassenen en 15.000 kinderen leven in armoede. En ja, dat is hoger dan het landelijk gemiddelde.

Wat is dat eigenlijk armoede? Kun je ook arm zijn als je een iPhone hebt? Of ben je pas arm als je in een kartonnen doos op straat slaapt? Wat dat laatste betreft: niemand die weet hoeveel daklozen er precies in Limburg zijn.

RadarLimburg ging op onderzoek uit en ontdekte dat armoede stil is en geen gezicht wil hebben. We tonen onze bevindingen in film, audio, interview, columns, vlog, podcast, scenario, en reportages.

Toekomst

We denken te vaak dat het opheffen van armoede ontzettend veel geld kost. Maar het lijkt goedkoper om de armoede op te lossen dan die voort te laten bestaan.

Feit

Het valt nog niet mee om het gezicht van de armoede te tonen. Zeker, we weten precies hoeveel mensen in armoede leven maar bijvoorbeeld niet hoeveel mensen er op straat zwerven.

Geschiedenis

Armoede is van alle tijden. De bestrijding ervan ook. Soms wordt het geld goed ingezet bij projecten, soms komt het nooit op de plaats van bestemming. 

Opinie

Onder agrariërs tellen we de meeste miljonairs, maar steeds meer boeren komen terecht onder de armoedegrens. Soms met trieste gevolgen van dien. 

Sluiten

VLOG: Vorkje Prikken in Maastricht

Koos vlogt
Koos vlogt
Auteur
Koos Vaes
Bron
Datum
04-02-2019
0
Open item
Reageer op dit item

Hoe vlog je over armoede? Een weekje in armoede leven, dat is maar schijn. Koos vond een initiatief in Maastricht waar mensen die het minder breed hebben voor een laag tarief kunnen eten en zo hun verhalen met elkaar kunnen delen. Hij deed een avondje mee.

Laatste reacties
Ruben Komkommer 09/02/2019 11:46

Laat hier een reactie achter

Vul onderstaand formulier in om een reactie achter te laten op dit artikel.
Uw reactie wordt eerst door de redactie gecontroleerd, alvorens deze wordt geplaatst bij het artikel.

11:46
Reactie - Ruben Komkommer - 09 / 02 / 2019

Gelukkig positief.....Ben daar zeer dankbaar voor Blijf positief! Geweldige 'Vlog' Nogmaals Bedankt daarvoor!

Naar boven
Copyright 2018 - RadarLimburg - Koos vlogt - Armoede - Thema's