Sluiten
RadarLimburg
Armoede
Introductie
Toekomst
Feit
Geschiedenis
Opinie
Introductie

Het gaat fantastisch met onze economie en het lijkt een onmogelijke opgave om alle vacatures in te vullen. De keerzijde van de medaille in Limburg: 67.000 volwassenen en 15.000 kinderen leven in armoede. En ja, dat is hoger dan het landelijk gemiddelde.

Wat is dat eigenlijk armoede? Kun je ook arm zijn als je een iPhone hebt? Of ben je pas arm als je in een kartonnen doos op straat slaapt? Wat dat laatste betreft: niemand die weet hoeveel daklozen er precies in Limburg zijn.

RadarLimburg ging op onderzoek uit en ontdekte dat armoede stil is en geen gezicht wil hebben. We tonen onze bevindingen in film, audio, interview, columns, vlog, podcast, scenario, en reportages.

Toekomst

We denken te vaak dat het opheffen van armoede ontzettend veel geld kost. Maar het lijkt goedkoper om de armoede op te lossen dan die voort te laten bestaan.

Feit

Het valt nog niet mee om het gezicht van de armoede te tonen. Zeker, we weten precies hoeveel mensen in armoede leven maar bijvoorbeeld niet hoeveel mensen er op straat zwerven.

Geschiedenis

Armoede is van alle tijden. De bestrijding ervan ook. Soms wordt het geld goed ingezet bij projecten, soms komt het nooit op de plaats van bestemming. 

Opinie

Onder agrariërs tellen we de meeste miljonairs, maar steeds meer boeren komen terecht onder de armoedegrens. Soms met trieste gevolgen van dien. 

Sluiten

Onder bewind: een leven zonder schulden

Onder bewindvoering
Onder bewindvoering
Auteur
Inge Pelsers
Bron
Interview Rob Vissers
Datum
23-01-2019
6
Open item
Reageer op dit item
Rob Vissers (57) is als bewindvoerder werkzaam in de schuldhulpverlening. Huishoudens die in zijn praktijk belanden hebben vaak duizenden euro's schuld. Als bewindvoerder begeleidt hij deze mensen naar een leven zonder schulden. Hij helpt bij het treffen van betalingsregelingen of vraagt het traject schuldsanering aan.

 

 

 


Rob Vissers (57) is als bewindvoerder werkzaam in de schuldhulpverlening. Huishoudens die in zijn praktijk belanden hebben vaak duizenden euro's schulden. Als bewindvoerder begeleidt hij deze mensen naar een leven zonder schulden. Hij helpt bij het treffen van betalingsregelingen of vraagt het traject schuldsanering aan.

 

Bij schuldsanering gaat Vissers het gesprek aan met de schuldeisers. Hij spreekt af hoeveel geld er moet worden terugbetaald en hoeveel wordt kwijtgescholden. Als de partijen een akkoord bereiken, gaat er een periode in van drie jaar. Na die jaren ben je schuldenvrij. Soms gaan schuldeisers niet akkoord. In dat geval gaat Vissers naar de rechtbank en laat hij een rechter uitspraak doen over de terugbetaling. Wie eenmaal schuldenvrij is, kan nog minstens een half jaar begeleiding krijgen om te voorkomen dat er nieuwe schulden ontstaan. RadarLimburg sprak Vissers over zijn werk. "Schaamte zorgt ervoor dat mensen te laat hulp zoeken."


 
Laat hier een reactie achter

Vul onderstaand formulier in om een reactie achter te laten op dit artikel.
Uw reactie wordt eerst door de redactie gecontroleerd, alvorens deze wordt geplaatst bij het artikel.

Naar boven
Copyright 2018 - RadarLimburg - Onder bewindvoering - Armoede - Thema's