Sluiten
RadarLimburg
Heerlen
Introductie
Toekomst
Feit
Geschiedenis
Opinie
Introductie

Heerlen lijkt klaar voor de wederopstanding. Ooit een van de rijkste steden van Nederland, heeft de stad nu te maken met krimp, leegstand, werkloosheid en een imagoprobleem door bijvoorbeeld het roemruchte drugsverleden. Maar er wordt gebouwd in Heerlen en gesloopt. Van alle kanten stromen miljoenen euro's naar Parkstad Limburg voor nieuwe impulsen en nieuw elan. De redactie van RadarLimburg toog naar Heerlen, sprak met burgers en smaakmakers en presenteert de inhoud via film, foto's, interviews, vlog, podcast, scenario, onderzoek en animatie. 

 

Toekomst

Er zijn genoeg kansen in Heerlen, vraag maar aan IBA-directrice Kelly Regterschot, gedeputeerde Eric Geurts of raadslid Roel Leers. Maar Jo Coenen, architect, aanvankelijk verbonden als supervisor van IBA spreekt van een gemiste kans. 

Feit

Heerlen krijgt maarliefst veertig miljoen van de Rijksoverheid om de regio uit het slop te halen. Hoewel de herindeling is afgeblazen, zal Heerlen zich nadrukkelijker moeten profileren als centrumstad, vindt bijvoorbeeld gedeputeerde Ger Koopmans.

Geschiedenis

De steenkolenmijnen zorgden zo'n zestig jaar lang voor welvaart in Oostelijk Zuid-Limburg. Toen de mijnen gesloten werden, begonnen de problemen. 

Opinie

Roemrucht is het heroïnetijdperk in Heerlen. In de jaren zeventig waren er zo'n vijftienhonderd harddrugsverslaafden, dat aantal is nu tot minder dan de helft terug gebracht. Nog altijd worstelt de stad met een drugs-imago. Daarom fotografeerde Mat Snijders juist de mooiste plekken van Heerlen.

Sluiten

Herlenaren over kwesties in hun stad

Binnenstad niet populair
Binnenstad niet populair
Auteur
Emile Hollman
Bron
Tip Heerlen, Toponderzoek, coverfoto George Vogelaar
Datum
19-12-2018
1
Open item
Reageer op dit item

Het houdt niet over met de waardering van Heerlenaren over hun eigen binnenstad. Dat mag je althans concluderen uit een raadpleging van Toponderzoek onder 273 Heerlenaren.

 

Het houdt niet over met de waardering van Heerlenaren over hun eigen binnenstad. Dat mag je althans concluderen uit een raadpleging van Toponderzoek onder 273 Heerlenaren.

Toponderzoek doet geen representatieve peilingen maar polst zogenaamde panels in alle Limburgse gemeenten. Het panel in Heerlen opereert onder de naam Tip Heerlen.

Op de stelling ‘Ik ben trots op de binnenstad van Heerlen’ antwoordt 26 procent van de respondenten: (zeer) mee eens. Zeventien procent is het zeer oneens met die stelling en 33 procent zegt niet trots te zijn op de binnenstad.

Iets minder dan de helft van de ondervraagden zegt wekelijks in de binnenstad te komen, horecazaken beschouwen ze als het meest attractief. Bijna drie kwart vermoedt dat het teruglopend aantal bezoekers van de binnenstad te maken heeft met de parkeerkosten. 

Voor meer onderzoek en raadplegingen over de stad Heerlen, zie www.tipheerlen.nl

 

Laat hier een reactie achter

Vul onderstaand formulier in om een reactie achter te laten op dit artikel.
Uw reactie wordt eerst door de redactie gecontroleerd, alvorens deze wordt geplaatst bij het artikel.

Naar boven
Copyright 2018 - RadarLimburg - Binnenstad niet populair - Heerlen - Thema's