Sluiten
RadarLimburg
Heerlen
Introductie
Toekomst
Feit
Geschiedenis
Opinie
Introductie

Heerlen lijkt klaar voor de wederopstanding. Ooit een van de rijkste steden van Nederland, heeft de stad nu te maken met krimp, leegstand, werkloosheid en een imagoprobleem door bijvoorbeeld het roemruchte drugsverleden. Maar er wordt gebouwd in Heerlen en gesloopt. Van alle kanten stromen miljoenen euro's naar Parkstad Limburg voor nieuwe impulsen en nieuw elan. De redactie van RadarLimburg toog naar Heerlen, sprak met burgers en smaakmakers en presenteert de inhoud via film, foto's, interviews, vlog, podcast, scenario, onderzoek en animatie. 

 

Toekomst

Er zijn genoeg kansen in Heerlen, vraag maar aan IBA-directrice Kelly Regterschot, gedeputeerde Eric Geurts of raadslid Roel Leers. Maar Jo Coenen, architect, aanvankelijk verbonden als supervisor van IBA spreekt van een gemiste kans. 

Feit

Heerlen krijgt maarliefst veertig miljoen van de Rijksoverheid om de regio uit het slop te halen. Hoewel de herindeling is afgeblazen, zal Heerlen zich nadrukkelijker moeten profileren als centrumstad, vindt bijvoorbeeld gedeputeerde Ger Koopmans.

Geschiedenis

De steenkolenmijnen zorgden zo'n zestig jaar lang voor welvaart in Oostelijk Zuid-Limburg. Toen de mijnen gesloten werden, begonnen de problemen. 

Opinie

Roemrucht is het heroïnetijdperk in Heerlen. In de jaren zeventig waren er zo'n vijftienhonderd harddrugsverslaafden, dat aantal is nu tot minder dan de helft terug gebracht. Nog altijd worstelt de stad met een drugs-imago. Daarom fotografeerde Mat Snijders juist de mooiste plekken van Heerlen.

Sluiten

Smart Services Campus Brightlands

Nieuw elan Heerlen
Nieuw elan Heerlen
Auteur
Muriel Janssen
Bron
Brightlands, CBS, EBPI, Argosonic, Conclusion Zuyd, Peter Verkoulen (CEO)
Datum
02-01-2019
6
Open item
Reageer op dit item

De Smart Services Campus van Brightlands is een plek waar kenniswerkers, studenten en bedrijven samen komen. Van artificial intelligence tot blockchain. Alles wat met data en ict te maken heeft vind je hier. Studenten van Hogeschool Zuyd en de Universiteit van Maastricht werken dan ook nauw samen met de bedrijven die gevestigd zijn op de campus. Het is een open ecosysyteem dat een plek biedt voor innovatie. Grote bedrijven zoals KPN en Rabobanken zijn hier gevestigd. Ook de politie gaat meedoen.

Er zullen ongeveer 1500 tot 2000 mensen werkzaam zijn op de campus als deze eenmaal af is. Vanaf de start in 2016 investeert de gemeente Heerlen gedurende tien jaar drie miljoen euro in de campus.

 

 

Laat hier een reactie achter

Vul onderstaand formulier in om een reactie achter te laten op dit artikel.
Uw reactie wordt eerst door de redactie gecontroleerd, alvorens deze wordt geplaatst bij het artikel.

Naar boven
Copyright 2018 - RadarLimburg - Nieuw elan Heerlen - Heerlen - Thema's