Sluiten
RadarLimburg

Jong in Limburg

Terug naar overzicht
Jong in Limburg
Introductie
Toekomst
Feit
Geschiedenis
Opinie
Introductie

Hoe kijken jongeren naar de wereld om hen heen? Hoe voelen ze zich, hoe zien ze de toekomst? De redactie van RadarLimburg, met vooral jonge journalisten, ging op onderzoek uit, uiteraard bij leeftijdgenoten. We spraken er bijna veertig. 

Toekomst

Gaan we in de toekomst meer in het Limburgs praten? Als het aan streektaalconsulent van Limburg, Ton van de Wijngaard, ligt wel. Redacteur Laura Mennen hield haar eigen vlieggedrag tegen het licht en schrok. Moet ze in de toekomst minder vaak het vliegtuig nemen?

Feit

Youtube-talent Emma Keuven is dagelijks bezig met Youtube filmpjes maken, podcasts opnemen en Instagram stories delen. Hoe verdien je als influencer je geld? De 34-jarige Tom Grond bewijst dat je de hele wereld kunt rondreizen en er geld mee kunt verdienen.

Geschiedenis

Erwin Mertens (23) uit Nederweert-Eind vertelt over zijn ervaringen met de Limburgse drugswereld. Vluchteling-student Elias Albeirakdar (22) kwam in 2017 naar Nederland, maar kan ieder moment teruggestuurd worden naar zijn moederland Syrië. Ook nam RadarLimburg een kijkje in 'Jaimy's Kitchen'.

Opinie

RadarLimburg sprak met vier jonge politici over Limburg. Jongeren Netwerk Limburg organiseert projecten voor jongeren in de provincie. Hoezeer zijn studenten betrokken bij Limburg?

Sluiten

Erwin zag wiet, verloor en overwon (een beetje)

Binnen kwartier je wiet
Binnen kwartier je wiet
Auteur
Koos Vaes
Bron
Erwin Mertens
Datum
01-07-2019
7
Open item
Reageer op dit item

Op je achttiende het huis uitgezet worden omdat je niet van de wiet af kan blijven? Erwin Mertens (23) uit Nederweert-Eind maakte het mee. Hij vertelt zijn verhaal aan RadarLimburg over zijn ervaringen met de Limburgse drugswereld.

Op je achttiende het huis uitgezet worden omdat je niet van de wiet af kanblijven? Erwin Mertens (23) uit Nederweert-Eind maakte het mee. Hij vertelt zijn verhaal aan RadarLimburg over zijn ervaringen met de Limburgse drugswereld. 

Op zijn zeventiende begon hij te blowen. Onschuldig in een schuurtje bij een vriend in het weekend. Dat werd blowen na het werk, ook doordeweeks. Blowen na school, vóór school. Tijdens school. Erwin raakte verslaafd en werd behandeld in een kliniek, kreeg een terugval en raakte dakloos. Door hulp van allerlei instanties woont hij tegenwoordig op zichzelf in Weert, helemaal van de wiet af is hij niet. "Door te blowen heb ik zin in de dag."

Laat hier een reactie achter

Vul onderstaand formulier in om een reactie achter te laten op dit artikel.
Uw reactie wordt eerst door de redactie gecontroleerd, alvorens deze wordt geplaatst bij het artikel.

Naar boven
Copyright 2018 - RadarLimburg - Binnen kwartier je wiet - Jong in Limburg - Thema's