Sluiten
RadarLimburg

Jong in Limburg

Terug naar overzicht
Jong in Limburg
Introductie
Toekomst
Feit
Geschiedenis
Opinie
Introductie

Hoe kijken jongeren naar de wereld om hen heen? Hoe voelen ze zich, hoe zien ze de toekomst? De redactie van RadarLimburg, met vooral jonge journalisten, ging op onderzoek uit, uiteraard bij leeftijdgenoten. We spraken er bijna veertig. 

Toekomst

Gaan we in de toekomst meer in het Limburgs praten? Als het aan streektaalconsulent van Limburg, Ton van de Wijngaard, ligt wel. Redacteur Laura Mennen hield haar eigen vlieggedrag tegen het licht en schrok. Moet ze in de toekomst minder vaak het vliegtuig nemen?

Feit

Youtube-talent Emma Keuven is dagelijks bezig met Youtube filmpjes maken, podcasts opnemen en Instagram stories delen. Hoe verdien je als influencer je geld? De 34-jarige Tom Grond bewijst dat je de hele wereld kunt rondreizen en er geld mee kunt verdienen.

Geschiedenis

Erwin Mertens (23) uit Nederweert-Eind vertelt over zijn ervaringen met de Limburgse drugswereld. Vluchteling-student Elias Albeirakdar (22) kwam in 2017 naar Nederland, maar kan ieder moment teruggestuurd worden naar zijn moederland Syrië. Ook nam RadarLimburg een kijkje in 'Jaimy's Kitchen'.

Opinie

RadarLimburg sprak met vier jonge politici over Limburg. Jongeren Netwerk Limburg organiseert projecten voor jongeren in de provincie. Hoezeer zijn studenten betrokken bij Limburg?

Sluiten

Wereldse recepten met een Roermondse touch

Koken met Jaimy
Koken met Jaimy
Auteur
Laura Mennen
Bron
Jaimy van Dijke (Jaimy's Kitchen)
Datum
23-06-2019
5
Open item
Reageer op dit item

Door een negen maanden lange reis naar India in 2015 raakte Jaimy van Dijke (31) uit Roermond verzot op de Indiase keuken. En daar bleef het niet bij. Ze verdiepte zich in tal van wereldkeukens, gaf haar eigen draai aan recepten en deelt deze via haar blog Jaimy's Kitchen. RadarLimburg ging bij haar langs en hielp haar met het bereiden van een naanbrood met geitenkaas en vijgen. 

Door een negen maanden lange reis naar India in 2015 raakte Jaimy van Dijke (31) uit Roermond verzot op de Indiase keuken. En daar bleef het niet bij. Ze verdiepte zich in tal van wereldkeukens, gaf haar eigen draai aan recepten en deelt deze via haar blog Jaimy's Kitchen. RadarLimburg ging bij haar langs en hielp haar met het bereiden van een naanbrood met geitenkaas en vijgen. 

 

Hoe Jaimy haar recepten bedenkt? Ze haalt inspiratie van Pinterest en uit haar reizen. In het weekend kijkt ze naar de aanbiedingen in de supermarkten. Deze schrijft ze op en daar bedenkt ze een recept bij. Daarnaast krijgt Jaimy regelmatig zogenaamde 'foodpost', eten van bedrijven zoals Princes en So Fine waar ze een maaltijd mee maakt, een foto en/of een blogbericht over schrijft. Jaimy kiest alleen de bedrijven waarvan zij vindt dat ze bij Jaimy's Kitchen passen. De foodblogger zet graag gezonde recepten op tafel. Dat Jaimy's Kitchen haar hobby is, en dus niet haar volledige inkomstenbron, maakt dat zij een kritische blik houdt op samenwerkingen. Daarnaast krijgt de foodblogger regelmatig freelanceopdrachten waarmee ze een extra zakcentje verdient. Zo zijn haar recepten te lezen op de website van De Limburger en op leukerecepten.nl. 

Het idee om het naanbrood met geitenkaas en vijgen te maken, kwam volgens Jaimy spontaan. "Ik wilde iets 'from scratch' maken. Naanbrood is een leuke basis om allerlei verschillende toppings op te doen. Daarnaast is het snel gemaakt." Heb je honger gekregen na het zien van de video? Hieronder lees je hoe je naanbrood met geitenkaas en vijgen zelf kunt maken.

Recept: Naanbrood met geitenkaas en vijgen

Hoeveelheid: 5 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
125 gr smeerbare geitenkaas
6 vijgen
50 gr rucola
50 gr geroosterde hazelnoten
1 grote rode ui
zwarte peper
optioneel: een beetje olie

Naanbrood:
500 gr zelfrijzend bakmeel + extra om het werkblad mee te bestrooien
350 ml roeryoghurt
2 el olie
snufje zout

Bereidingswijze:
1. Doe het zelfrijzend bakmeel samen met de roeryoghurt in een kom en meng het met een lepel of spatel. 2. Voeg de olie en het zout toe en kneed het met je handen tot een soepel deeg. 3. Verdeel het deeg in vijf gelijke stukken en maak er bolletjes van. 4. Strooi wat bakmeel op het keukenblad, pak een bolletje en rol deze met een deegroller (of druk het met je handen) plat. Doe dit ook met de andere vier bolletjes. Laat ondertussen een ingevette koeken- of grilpan heet worden. 5. Leg vervolgens een lapje deeg in de pan en bak dit in ongeveer drie minuten goudbruin. Draai het dan om. Doe dit ook met de andere deeglapjes. 6. Snij tijdens het bakken van de naanbroodjes de vijgen in plakjes, de uien in ringetjes en hak de noten. 7. Wanneer je de naanbroodjes gebakken hebt, besmeer je ze met geitenkaas en beleg je ze met de vijgen, de rucola en de hazelnoten. 8. Bestrooi het ten slotte met peper en besprenkel het met een beetje olie. Eet smakelijk!

Onderstaande foto maakten we tijdens het interview bij Jaimy. 

Laat hier een reactie achter

Vul onderstaand formulier in om een reactie achter te laten op dit artikel.
Uw reactie wordt eerst door de redactie gecontroleerd, alvorens deze wordt geplaatst bij het artikel.

Naar boven
Copyright 2018 - RadarLimburg - Koken met Jaimy - Jong in Limburg - Thema's