Sluiten
RadarLimburg

Jong in Limburg

Terug naar overzicht
Jong in Limburg
Introductie
Toekomst
Feit
Geschiedenis
Opinie
Introductie

Hoe kijken jongeren naar de wereld om hen heen? Hoe voelen ze zich, hoe zien ze de toekomst? De redactie van RadarLimburg, met vooral jonge journalisten, ging op onderzoek uit, uiteraard bij leeftijdgenoten. We spraken er bijna veertig. 

Toekomst

Gaan we in de toekomst meer in het Limburgs praten? Als het aan streektaalconsulent van Limburg, Ton van de Wijngaard, ligt wel. Redacteur Laura Mennen hield haar eigen vlieggedrag tegen het licht en schrok. Moet ze in de toekomst minder vaak het vliegtuig nemen?

Feit

Youtube-talent Emma Keuven is dagelijks bezig met Youtube filmpjes maken, podcasts opnemen en Instagram stories delen. Hoe verdien je als influencer je geld? De 34-jarige Tom Grond bewijst dat je de hele wereld kunt rondreizen en er geld mee kunt verdienen.

Geschiedenis

Erwin Mertens (23) uit Nederweert-Eind vertelt over zijn ervaringen met de Limburgse drugswereld. Vluchteling-student Elias Albeirakdar (22) kwam in 2017 naar Nederland, maar kan ieder moment teruggestuurd worden naar zijn moederland Syrië. Ook nam RadarLimburg een kijkje in 'Jaimy's Kitchen'.

Opinie

RadarLimburg sprak met vier jonge politici over Limburg. Jongeren Netwerk Limburg organiseert projecten voor jongeren in de provincie. Hoezeer zijn studenten betrokken bij Limburg?

Sluiten

Jongeren Netwerk Limburg in beeld

Netwerkers aan het woord
Netwerkers aan het woord
Auteur
Rens Knapen
Bron
Jongeren Netwerk Limburg
Datum
28-06-2019
8
Open item
Reageer op dit item

Het Jongeren Netwerk Limburg is een groep jongeren die iedere maand vrijwillig bij elkaar komen in Sittard om te vergaderen en projecten voor jongeren op te zetten. Maar wie zijn deze jongeren en wat drijft hen om zich voor de maatschappij in te zetten?

Het Jongeren Netwerk Limburg is een groep jongeren die iedere maand vrijwillig bij elkaar komen in Sittard om te vergaderen en projecten voor jongeren op te zetten. Dit doen ze al sinds 2006 en sinds 2009 worden ze gesubsidieerd door Provincie Limburg.

Met die subsidie zijn projecten uitgevoerd zoals So You Think You Can Have Safe Sex? Op een interactieve manier kregen jongeren voorlichting over loverboys, SOA's en homoseksualiteit. In het project 'Ik doe wat ik wil...' leren kinderen uit groep 7/8 om voor hun eigen mening op te komen. De provincie kan niet vertellen hoe hoog de susidie is die het Jongeren Netwerk Limburg krijgt. Voor die informatie adviseerde een woordvoerder 'een beroep te doen op de Wet openbaarheid van Bestuur'.

RadarLimburg vroeg zich af wat de jongeren in het Netwerk Limburg drijft om iedere maand bij elkaar te komen, dus schoven we aan bij de vergadering van juni om het zelf mee te maken.

Laat hier een reactie achter

Vul onderstaand formulier in om een reactie achter te laten op dit artikel.
Uw reactie wordt eerst door de redactie gecontroleerd, alvorens deze wordt geplaatst bij het artikel.

Naar boven
Copyright 2018 - RadarLimburg - Netwerkers aan het woord - Jong in Limburg - Thema's