Sluiten
RadarLimburg

Jong in Limburg

Terug naar overzicht
Jong in Limburg
Introductie
Toekomst
Feit
Geschiedenis
Opinie
Introductie

Hoe kijken jongeren naar de wereld om hen heen? Hoe voelen ze zich, hoe zien ze de toekomst? De redactie van RadarLimburg, met vooral jonge journalisten, ging op onderzoek uit, uiteraard bij leeftijdgenoten. We spraken er bijna veertig. 

Toekomst

Gaan we in de toekomst meer in het Limburgs praten? Als het aan streektaalconsulent van Limburg, Ton van de Wijngaard, ligt wel. Redacteur Laura Mennen hield haar eigen vlieggedrag tegen het licht en schrok. Moet ze in de toekomst minder vaak het vliegtuig nemen?

Feit

Youtube-talent Emma Keuven is dagelijks bezig met Youtube filmpjes maken, podcasts opnemen en Instagram stories delen. Hoe verdien je als influencer je geld? De 34-jarige Tom Grond bewijst dat je de hele wereld kunt rondreizen en er geld mee kunt verdienen.

Geschiedenis

Erwin Mertens (23) uit Nederweert-Eind vertelt over zijn ervaringen met de Limburgse drugswereld. Vluchteling-student Elias Albeirakdar (22) kwam in 2017 naar Nederland, maar kan ieder moment teruggestuurd worden naar zijn moederland Syrië. Ook nam RadarLimburg een kijkje in 'Jaimy's Kitchen'.

Opinie

RadarLimburg sprak met vier jonge politici over Limburg. Jongeren Netwerk Limburg organiseert projecten voor jongeren in de provincie. Hoezeer zijn studenten betrokken bij Limburg?

Sluiten

Podcast: jonge politici over Limburg

Podcast: jonge politici over Limburg
Podcast: jonge politici over Limburg
Auteur
Emile Hollman
Bron
Karlijn Sol (GroenLinks), Rowan van der Broeck (FvD), Falco van Hassel (PvdD) Wouter IJpelaar (CDA)
Datum
28-06-2019
59
Open item
Reageer op dit item

Advies: verlaag de kiesgerechtigde leeftijd naar 16 om meer jongeren bij politiek te betrekken. Goed idee? Jeugdcriminaliteit in Limburg daalt. Maar zien we wel alles? RadarLimburg nodigde in de studio van WeertFM vier jongeren van Limburgse politieke partijen uit om erover te debatteren. 

Advies: verlaag de kiesgerechtigde leeftijd naar 16 om meer jongeren bij politiek te betrekken. Goed idee? Jeugdcriminaliteit in Limburg daalt. Maar zien we wel alles RadarLimburg nodigde in de studio van WeertFM vier jongeren van Limburgse politieke partijen uit om  erover te debatteren.

Laat hier een reactie achter

Vul onderstaand formulier in om een reactie achter te laten op dit artikel.
Uw reactie wordt eerst door de redactie gecontroleerd, alvorens deze wordt geplaatst bij het artikel.

Naar boven
Copyright 2018 - RadarLimburg - Podcast: jonge politici over Limburg - Jong in Limburg - Thema's