Sluiten
RadarLimburg

Jong in Limburg

Terug naar overzicht
Jong in Limburg
Introductie
Toekomst
Feit
Geschiedenis
Opinie
Introductie

Hoe kijken jongeren naar de wereld om hen heen? Hoe voelen ze zich, hoe zien ze de toekomst? De redactie van RadarLimburg, met vooral jonge journalisten, ging op onderzoek uit, uiteraard bij leeftijdgenoten. We spraken er bijna veertig. 

Toekomst

Gaan we in de toekomst meer in het Limburgs praten? Als het aan streektaalconsulent van Limburg, Ton van de Wijngaard, ligt wel. Redacteur Laura Mennen hield haar eigen vlieggedrag tegen het licht en schrok. Moet ze in de toekomst minder vaak het vliegtuig nemen?

Feit

Youtube-talent Emma Keuven is dagelijks bezig met Youtube filmpjes maken, podcasts opnemen en Instagram stories delen. Hoe verdien je als influencer je geld? De 34-jarige Tom Grond bewijst dat je de hele wereld kunt rondreizen en er geld mee kunt verdienen.

Geschiedenis

Erwin Mertens (23) uit Nederweert-Eind vertelt over zijn ervaringen met de Limburgse drugswereld. Vluchteling-student Elias Albeirakdar (22) kwam in 2017 naar Nederland, maar kan ieder moment teruggestuurd worden naar zijn moederland Syrië. Ook nam RadarLimburg een kijkje in 'Jaimy's Kitchen'.

Opinie

RadarLimburg sprak met vier jonge politici over Limburg. Jongeren Netwerk Limburg organiseert projecten voor jongeren in de provincie. Hoezeer zijn studenten betrokken bij Limburg?

Sluiten

Jongeren van overal over de wereld en hun toekomst

Tien millennials aan het woord
Tien millennials aan het woord
Auteur
Muzna Hatmi
Bron
Diverse jongeren in Limburg
Datum
28-06-2019
16
Open item
Reageer op dit item

RadarLimburg interviewde tien jonge mensen van verschillende achtergronden tussen de 18 en 29 jaar. Muzna Hatmi (21), zelf afkomstig uit Pakistan en studerend aan het University College in Maastricht, vroeg hen naar hun staat van zijn en stelde hen vragen over de maatschappij, kunst en cultuur, economie, technologie, Limburg en de toekomst. Hoezeer zijn ze eigenlijk betrokken bij de wereld om hen heen? De interviews zijn in het Engels. 

 

RadarLimburg interviewde tien jonge mensen van verschillende achtergronden tussen de 18 en 29 jaar. Muzna Hatmi (21), zelf afkomstig uit Pakistan en studerend aan het Unversity College in Maastricht, vroeg hen naar hun staat van zijn en stelde hen vragen over de maatschappij, kunst en cultuur, economie, technologie, Limburg en de toekomst. Hoezeer zijn ze eigenlijk betrokken bij de wereld om hen heen? De interviews zijn in het Engels. 

 

Gesprekken met

Mohammed (21) uit Syrië. Mohammed vluchtte naar Nederland en is MBO-student.

Anouk (25) uit Roggel. Anouk begon haar eigen influencer marketing business en werkt in Heerlen.

Lars (20) uit Brunssum. Lars is student en kleedt zichzelf graag als vrouw. 

Pascella (22) uit Weert. Pascella werkt full-time in een broodjeszaak. 

Annemiek (20) uit Elsloo. Annemiek studeert International Relations.

Lou (26) uit Echt. Lou doet European Studies in Maastricht.

Mohammed (21) uit Jordanië. Mohammed studeert biomedische wetenschappen.

Dana (18) is een Palestijnse. Dana studeert aan de Universiteit Maastricht en bereidt zich voor op een studie Rechten.

Natalia (27) uit Groningen. Natalia is projectleider bij Arbor and werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Ken (19) uit Maastricht. Ken werkt samen met Natalia aan haar project en is een regulier bezoeker van Athos waar hij zingt, breit en schildert.  

Laat hier een reactie achter

Vul onderstaand formulier in om een reactie achter te laten op dit artikel.
Uw reactie wordt eerst door de redactie gecontroleerd, alvorens deze wordt geplaatst bij het artikel.

Naar boven
Copyright 2018 - RadarLimburg - Tien millennials aan het woord - Jong in Limburg - Thema's