Sluiten
RadarLimburg
Klimaat
Introductie
Toekomst
Feit
Geschiedenis
Opinie
Introductie

Het veranderende klimaat is een van de belangrijkste thema's internationaal. Zo krijgt Heerlenaar Frans Timmermans de leiding over het klimaatbeleid in de Europese Commissie. De redactie van RadarLimburg peilde hier en daar de stand van zaken in eigen provincie. En zie, Hans Heijnen, vertrekkend directeur van de Natuur en Miliefederatie Limburg, heeft het niet zo op windmolens en zonnepanelen, en: "Kernenergie is een optie."

Toekomst

Het klimaat verandert snel. Hebben we kernenergie nodig om onze klimaatdoelen te halen? En is Maastricht Aachen Airport in 2024 klimaatneutraal? In ieder geval moeten we accepteren dat het risico op een wereldwijde infectieziekte groter wordt.

Feit

Jaarlijks komen er twintig nieuwe soorten insecten naar Nederland door klimaatverandering. Dat gaat vanzelf. Je kunt ook wat doen. Je bespaart 910 kiloton CO2 wanneer je elk jaar drie kledingstukken minder koopt. En 1500kg CO2 per jaar wanneer je tien zonnepanelen op het dak van je huis legt.

Geschiedenis

In de jaren tussen 1981-2010 was de gemiddelde jaartemperatuur 10,1°C. Nu ligt die ruim een halve graad hoger. De industrie is voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de temperatuurstijging, in Limburg is dat met name Chemelot.

Opinie

Waar is plaats voor een miljoen bomen? En waar komen windmolens en zonnepanelen? De voorzitter van de Limburgse Milieufederatie wil ze niet en is niet vies van kernenergie. Redacteur Laura daagt zichzelf uit een week lang zo klimaatneutraal mogelijk te eten.

Sluiten

Laura vlogt: een week duurzaam eten

Laura vlogt: klimaatbewust eten
Laura vlogt: klimaatbewust eten
Auteur
Laura Mennen
Bron
Saskia Mulder
Datum
20-08-2019
6
Open item
Reageer op dit item

Ons voedsel heeft invloed op het klimaat. 20 tot 35 procent van de milieubelasting en CO2-uitstoot komt van voedsel. Door duurzamer te eten kun je je klimaatimpact tot wel vijftig procent verlagen. Ik daagde mezelf uit een week lang duurzaam en klimaatbewust te eten.

Ons voedsel heeft invloed op het klimaat. 20 tot 35 procent van de milieubelasting en CO2-uitstoot komt van voedsel. Door duurzamer te eten kun je je klimaatimpact tot wel vijftig procent verlagen. Ik daagde mezelf uit een week lang duurzaam en bewust te eten.

Laat hier een reactie achter

Vul onderstaand formulier in om een reactie achter te laten op dit artikel.
Uw reactie wordt eerst door de redactie gecontroleerd, alvorens deze wordt geplaatst bij het artikel.

Naar boven
Copyright 2018 - RadarLimburg - Laura vlogt: klimaatbewust eten - Klimaat - Thema's