Sluiten
RadarLimburg

Limburg digitaal

Terug naar overzicht
Limburg digitaal
Introductie
Toekomst
Feit
Geschiedenis
Opinie
Introductie

De samenleving verandert in rap tempo. Via de digitale snelweg kunnen we razendsnel met elkaar communiceren. We kunnen auto's zelf laten rijden, een bedrijf online opzetten en robots inzetten in verpleeghuizen. RadarLimburg ging op zoek naar kansen en gevaren in de digitale wereld.

 

 

 

Toekomst

Het congres over de Digitale Samenleving inspireerde Limburgers over de digitalisering van Limburg. Rijden we straks allemaal in een elektrische auto? Beleven we Pinkpop door een virtual reality bril? En wat voor gevolgen heeft het gebruik van sociale media voor ons?

Feit

Het Nederlandse kabinet besteedt de komende vijf jaar tweehonderd miljoen extra aan het bevorderen van digitale vaardigheden. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in virtual reality op school en zorgrobots.  

Geschiedenis

Digitalisering is overal. Wat weet jij over de opkomst van sociale media? En wat zijn kansen en bedreigingen voor Limburg?

Opinie

Jasper Kuntzelaers van de PvdA zette digitalisering op de politieke agenda in het Limburgs parlement. Technologie moet ons leven makkelijker maken. Toch is meegaan met de digitale tijd niet altijd eenvoudig. Hoe gaan kunstenaars en journalisten met de digtitalisering om? 

Sluiten

Wat wij van een Catalaans digitaal nieuwsmedium kunnen leren

Barcelona hét digitale voorbeeld
Barcelona hét digitale voorbeeld
Auteur
Jan Bierhoff
Bron
Vicent Partal
Datum
10-04-2019
5
Open item
Reageer op dit item

Een van de eerste digitale nieuwsmedia is het Catalaanse VilaWeb, online sinds het midden van de jaren negentig. Begonnen als een verwijzingssite, groeide VilaWeb uit tot een invloedrijk webportal, waarop de belangrijkste discussies over actualiteit én toekomst van de regio een prominente plek krijgen. Hoofdredacteur Vicent Partal over dit succesverhaal.

Een van de eerste digitale nieuwsmedia is het Catalaanse VilaWeb, online sinds het midden van de jaren negentig. Begonnen als een verwijzingssite, groeide VilaWeb uit tot een invloedrijk webportal, waarop de belangrijkste discussies over actualiteit èn toekomst van de regio een prominente plek krijgen.

Behalve een website heeft het medium nu ook een printeditie, een YouTube-kanaal en in hartje Barcelona een eigen gebouw voor ontmoetingen met het publiek.

Hoofdredacteur Vicent Partal vertelt over de manier waarop digitalisering het lokale nieuwslandschap heeft veranderd:

Online media hebben geen locatie of andere fysieke vorm, en daarom is het voor deze publicaties belangrijk om de binding met het publiek op een andere wijze vorm te geven. Partal:

Niet alleen de media, ook de politiek verandert door de aanwezigheid van nieuwe communicatievormen, vooral de sociale media. Partal:

Laat hier een reactie achter

Vul onderstaand formulier in om een reactie achter te laten op dit artikel.
Uw reactie wordt eerst door de redactie gecontroleerd, alvorens deze wordt geplaatst bij het artikel.

Naar boven
Copyright 2018 - RadarLimburg - Barcelona hét digitale voorbeeld - Limburg digitaal - Thema's