Sluiten
RadarLimburg

Limburg digitaal

Terug naar overzicht
Limburg digitaal
Introductie
Toekomst
Feit
Geschiedenis
Opinie
Introductie

De samenleving verandert in rap tempo. Via de digitale snelweg kunnen we razendsnel met elkaar communiceren. We kunnen auto's zelf laten rijden, een bedrijf online opzetten en robots inzetten in verpleeghuizen. RadarLimburg ging op zoek naar kansen en gevaren in de digitale wereld.

 

 

 

Toekomst

Het congres over de Digitale Samenleving inspireerde Limburgers over de digitalisering van Limburg. Rijden we straks allemaal in een elektrische auto? Beleven we Pinkpop door een virtual reality bril? En wat voor gevolgen heeft het gebruik van sociale media voor ons?

Feit

Het Nederlandse kabinet besteedt de komende vijf jaar tweehonderd miljoen extra aan het bevorderen van digitale vaardigheden. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in virtual reality op school en zorgrobots.  

Geschiedenis

Digitalisering is overal. Wat weet jij over de opkomst van sociale media? En wat zijn kansen en bedreigingen voor Limburg?

Opinie

Jasper Kuntzelaers van de PvdA zette digitalisering op de politieke agenda in het Limburgs parlement. Technologie moet ons leven makkelijker maken. Toch is meegaan met de digitale tijd niet altijd eenvoudig. Hoe gaan kunstenaars en journalisten met de digtitalisering om? 

Sluiten

Ouderen hebben knoppenangst, jongeren werken zich in de schulden

Denk aan de digibeet
Denk aan de digibeet
Auteur
Fleur Hendrickx
Bron
Elly Jacobs, Angeliek van der Zanden
Datum
01-04-2019
8
Open item
Reageer op dit item

Bij het woord ‘digibeet’ denk je al snel aan je hoogbejaarde oma. Het klopt inderdaad dat er veel ouderen zijn met 'knoppenangst'. Toch zijn er meer groepen die belangrijke digitale vaardigheden missen. Jongeren bijvoorbeeld, die werken zich onbedoeld in de schulden omdat overheidswebsites moeilijk te navigeren zijn. Of ze lopen juist geld mis omdat ze belangrijke informatie moeilijk weten te vinden. 

Bij het woord ‘digibeet’ denk je al snel aan je hoogbejaarde oma. Het klopt inderdaad dat er veel ouderen zijn met 'knoppenangst'. Toch zijn er meer groepen die belangrijke digitale vaardigheden missen. Jongeren bijvoorbeeld, die werken zich onbedoeld in de schulden omdat overheidswebsites moeilijk te navigeren zijn. Of ze lopen juist geld mis omdat ze belangrijke informatie moeilijk weten te vinden. In deze video leer je meer over oude én jonge digibeten: 

 

 

 

Laat hier een reactie achter

Vul onderstaand formulier in om een reactie achter te laten op dit artikel.
Uw reactie wordt eerst door de redactie gecontroleerd, alvorens deze wordt geplaatst bij het artikel.

Naar boven
Copyright 2018 - RadarLimburg - Denk aan de digibeet - Limburg digitaal - Thema's