Sluiten
RadarLimburg

Limburg digitaal

Terug naar overzicht
Limburg digitaal
Introductie
Toekomst
Feit
Geschiedenis
Opinie
Introductie

De samenleving verandert in rap tempo. Via de digitale snelweg kunnen we razendsnel met elkaar communiceren. We kunnen auto's zelf laten rijden, een bedrijf online opzetten en robots inzetten in verpleeghuizen. RadarLimburg ging op zoek naar kansen en gevaren in de digitale wereld.

 

 

 

Toekomst

Het congres over de Digitale Samenleving inspireerde Limburgers over de digitalisering van Limburg. Rijden we straks allemaal in een elektrische auto? Beleven we Pinkpop door een virtual reality bril? En wat voor gevolgen heeft het gebruik van sociale media voor ons?

Feit

Het Nederlandse kabinet besteedt de komende vijf jaar tweehonderd miljoen extra aan het bevorderen van digitale vaardigheden. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in virtual reality op school en zorgrobots.  

Geschiedenis

Digitalisering is overal. Wat weet jij over de opkomst van sociale media? En wat zijn kansen en bedreigingen voor Limburg?

Opinie

Jasper Kuntzelaers van de PvdA zette digitalisering op de politieke agenda in het Limburgs parlement. Technologie moet ons leven makkelijker maken. Toch is meegaan met de digitale tijd niet altijd eenvoudig. Hoe gaan kunstenaars en journalisten met de digtitalisering om? 

Sluiten

"Technologie moet ons leven makkelijker maken"

Peter Verkoulen over technologie
Peter Verkoulen over technologie
Auteur
Laura Mennen & Koos Vaes
Bron
Peter Verkoulen
Datum
01-04-2019
3
Open item
Reageer op dit item

Technologie moet ons leven makkelijker maken, vindt Peter Verkoulen, de baas van de Brightlands Smart Sevices Campus in Heerlen. RadarLimburg sprak hem op een congres over digitalisering in Venlo. 

 
 

Technologie moet ons leven makkelijker maken, vindt Peter Verkoulen, baas van de Brightlands Smart Sevices Campus in Heerlen. RadarLimburg sprak hem op een congres over digitalisering in Venlo.

Brightlands is een gemeenschap van 21.000 onderzoekers, wetenschappers en studenten die samenwerken op vier verschillende campussen in Limburg om digitalisering en techniek op een hoger plan te brengen. Voorbeeld: hoe langzaam kun je een binnenschip laten varen waardoor hij minder troep uitstoot en toch op tijd komt?

Laat hier een reactie achter

Vul onderstaand formulier in om een reactie achter te laten op dit artikel.
Uw reactie wordt eerst door de redactie gecontroleerd, alvorens deze wordt geplaatst bij het artikel.

Naar boven
Copyright 2018 - RadarLimburg - Peter Verkoulen over technologie - Limburg digitaal - Thema's