Sluiten
RadarLimburg

Limburg digitaal

Terug naar overzicht
Limburg digitaal
Introductie
Toekomst
Feit
Geschiedenis
Opinie
Introductie

De samenleving verandert in rap tempo. Via de digitale snelweg kunnen we razendsnel met elkaar communiceren. We kunnen auto's zelf laten rijden, een bedrijf online opzetten en robots inzetten in verpleeghuizen. RadarLimburg ging op zoek naar kansen en gevaren in de digitale wereld.

 

 

 

Toekomst

Het congres over de Digitale Samenleving inspireerde Limburgers over de digitalisering van Limburg. Rijden we straks allemaal in een elektrische auto? Beleven we Pinkpop door een virtual reality bril? En wat voor gevolgen heeft het gebruik van sociale media voor ons?

Feit

Het Nederlandse kabinet besteedt de komende vijf jaar tweehonderd miljoen extra aan het bevorderen van digitale vaardigheden. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in virtual reality op school en zorgrobots.  

Geschiedenis

Digitalisering is overal. Wat weet jij over de opkomst van sociale media? En wat zijn kansen en bedreigingen voor Limburg?

Opinie

Jasper Kuntzelaers van de PvdA zette digitalisering op de politieke agenda in het Limburgs parlement. Technologie moet ons leven makkelijker maken. Toch is meegaan met de digitale tijd niet altijd eenvoudig. Hoe gaan kunstenaars en journalisten met de digtitalisering om? 

Sluiten

'De journalistiek heeft een hele hoop laten liggen'

Toekomst van de media
Toekomst van de media
Auteur
Koos Vaes en Laura Mennen
Bron
Roy op het Veld, Danielle Arets, Bart Brouwers, Jan Bierhoff
Datum
28-03-2019
68
Open item
Reageer op dit item

Hoe kan de regionale journalistiek een jonger en breder publiek aanspreken? Met die vraag gingen vier deskundigen in de journalistiek met elkaar in debat. Welke rol kan digitalisering daarin spelen? Hoe houden we het betaalbaar? Luister naar een uitgebreid tafelgesprek van RadarLimburg, met dank aan WeertFM. 

Hoe kan de regionale journalistiek een jonger en breder publiek aanspreken? Met die vraag gingen vier deskundigen in de journalistiek met elkaar in debat. Welke rol kan digitalisering daarin spelen? Hoe houden we het betaalbaar? Luister naar een uitgebreid tafelgesprek van RadarLimburg, met dank aan WeertFM.

Laat hier een reactie achter

Vul onderstaand formulier in om een reactie achter te laten op dit artikel.
Uw reactie wordt eerst door de redactie gecontroleerd, alvorens deze wordt geplaatst bij het artikel.

Naar boven
Copyright 2018 - RadarLimburg - Toekomst van de media - Limburg digitaal - Thema's