Sluiten
RadarLimburg

Limburg en de Brexit

Terug naar overzicht
Limburg en de Brexit
Introductie
Toekomst
Feit
Geschiedenis
Opinie
Introductie

Is de Brexit een ver-van-mijn-bed-show voor Limburg? Beslist niet als je weet dat deze provincie voor twee miljard euro exporteert naar het Verenigd Koninkrijk en voor 900 miljoen euro aan goederen importeert. Inmiddels hebben tenminste drie Britse bedrijven zich vanwege de onrust op het eiland in Limburg gevestigd en blijken een aantal Limburgse transporteurs Groot Brittannië te mijden. RadarLimburg over de gevolgen van de Brexit voor Limburg.

 

 

Toekomst

Door de Brexit verandert er van alles rondom het reizen naar het Verenigd Koninkrijk. Redacteur Laura maakt zich zorgen over vliegen met Britse luchtvaartmaatschappijen na de Brexit en vlogt hierover. Ook Britse studenten in Maastricht maken zich zorgen. Wat voor consequenties heeft een Brexit voor hen?

Feit

Meer dan honderd Britse bedrijven hebben ervoor gekozen zich in Nederland te vestigen. Daarentegen houdt de dreigende Brexit Britten eerder thuis. Volgens het CBS telde de provincie vorig jaar 57.000 Britse gasten, tegenover 60.000 in 2017.

Geschiedenis

De deelname van het Verenigd Koninkrijk aan de EU is sinds de intrede in 1973 al omstreden geweest. Volgens Sam Welie van het Expat Centre Maastricht zijn er meerdere redenen dat zoveel Britten de Europese Unie willen verlaten.

Opinie

De 31e oktober doomsday? "Zo simpel ligt het niet. Brexit is geen kwestie van 'in' of 'uit' van de een op de andere dag", zegt hoogleraar Mathieu Segers. De Britse Glynn Stacey, eigenaar van De Bruin & Stacey Living (een winkel met typische Engelse producten), is helemaal klaar met de onzekerheden rondom de Brexit. In een podcast vertellen twee Limburgse europarlementariërs over het Brexit-proces. 

Sluiten

Laura vlogt: vliegen op de Brexitdatum. Of toch niet?

Laura vlogt: vliegen op de Brexitdatum
Laura vlogt: vliegen op de Brexitdatum
Auteur
Laura Mennen
Bron
Murk Muller, British Airways
Datum
21-10-2019
6
Open item
Reageer op dit item

Redacteur Laura vliegt op 31 oktober met British Airways via Londen naar Mumbai. Een Brexit zou ervoor kunnen zorgen dat toekomstige vliegreisjes met Britse luchtvaartmaatshappijen niet doorgaan. Om haarzelf te ontzorgen, nam ze contact op met Europees advocaat Murk Muller. Maar of dit werkelijk haar stress wegneemt? Muller: "Als er een schakel ontbreekt die nodig is om het vliegtuig te laten opstijgen, dan zal het vliegtuig niet vliegen."

Redacteur Laura vliegt op 31 oktober met British Airways via Londen naar Mumbai. Een Brexit zou ervoor kunnen zorgen dat toekomstige vliegreisjes met Britse luchtvaartmaatshappijen niet doorgaan. Om haarzelf te ontzorgen, nam ze contact op met Europees advocaat Murk Muller. Maar of dit werkelijk haar stress wegneemt? Muller: "Als er een schakel ontbreekt die nodig is om het vliegtuig te laten opstijgen, dan zal het vliegtuig niet vliegen."

Laat hier een reactie achter

Vul onderstaand formulier in om een reactie achter te laten op dit artikel.
Uw reactie wordt eerst door de redactie gecontroleerd, alvorens deze wordt geplaatst bij het artikel.

Naar boven
Copyright 2018 - RadarLimburg - Laura vlogt: vliegen op de Brexitdatum - Limburg en de Brexit - Thema's