Sluiten
RadarLimburg

Limburg en de Brexit

Terug naar overzicht
Limburg en de Brexit
Introductie
Toekomst
Feit
Geschiedenis
Opinie
Introductie

Is de Brexit een ver-van-mijn-bed-show voor Limburg? Beslist niet als je weet dat deze provincie voor twee miljard euro exporteert naar het Verenigd Koninkrijk en voor 900 miljoen euro aan goederen importeert. Inmiddels hebben tenminste drie Britse bedrijven zich vanwege de onrust op het eiland in Limburg gevestigd en blijken een aantal Limburgse transporteurs Groot Brittannië te mijden. RadarLimburg over de gevolgen van de Brexit voor Limburg.

 

 

Toekomst

Door de Brexit verandert er van alles rondom het reizen naar het Verenigd Koninkrijk. Redacteur Laura maakt zich zorgen over vliegen met Britse luchtvaartmaatschappijen na de Brexit en vlogt hierover. Ook Britse studenten in Maastricht maken zich zorgen. Wat voor consequenties heeft een Brexit voor hen?

Feit

Meer dan honderd Britse bedrijven hebben ervoor gekozen zich in Nederland te vestigen. Daarentegen houdt de dreigende Brexit Britten eerder thuis. Volgens het CBS telde de provincie vorig jaar 57.000 Britse gasten, tegenover 60.000 in 2017.

Geschiedenis

De deelname van het Verenigd Koninkrijk aan de EU is sinds de intrede in 1973 al omstreden geweest. Volgens Sam Welie van het Expat Centre Maastricht zijn er meerdere redenen dat zoveel Britten de Europese Unie willen verlaten.

Opinie

De 31e oktober doomsday? "Zo simpel ligt het niet. Brexit is geen kwestie van 'in' of 'uit' van de een op de andere dag", zegt hoogleraar Mathieu Segers. De Britse Glynn Stacey, eigenaar van De Bruin & Stacey Living (een winkel met typische Engelse producten), is helemaal klaar met de onzekerheden rondom de Brexit. In een podcast vertellen twee Limburgse europarlementariërs over het Brexit-proces. 

Sluiten

'De onzekerheid is frustrerend'

Studenten gefrustreerd over toekomst
Studenten gefrustreerd over toekomst
Auteur
Koos Vaes & Laura Mennen
Bron
Bella Rix & Joshua Walker (studenten aan de University College Maastricht)
Datum
22-10-2019
7
Open item
Reageer op dit item

Vanwege de Brexit ziet de Universtiteit van Maastricht een daling in het aantal Britse aanmeldingen. In 2016 (het jaar van het referendum) studeerden er 381 Britten aan de uni, in het schooljaar 2018/2019 waren dat er 322; vijftien procent minder. Dit jaar meldden zich 42 bachelorstudenten en 73 masterstudenten aan. Bella Rix (21) en Joshua Walker (20) zitten in hun derde jaar van hun opleiding aan het University College en verkeren nog in onzekerheid of ze hun master mogen afronden in Maastricht. "Het is frustrerend."

Vanwege de Brexit ziet de Universtiteit van Maastricht een daling in het aantal Britse aanmeldingen. In 2016 (het jaar van het referendum) studeerde er 381 Britten aan de uni, in het schooljaar 2018/2019 waren dat er 322; vijftien procent minder. Dit jaar meldden zich 42 bachelorstudenten en 73 masterstudenten aan. Bella Rix (21) en Joshua Walker (20) zitten in hun derde jaar van hun opleiding aan het University College en verkeren nog in onzekerheid of ze hun master mogen afronden in Maastricht. "Het is frustrerend."

Laat hier een reactie achter

Vul onderstaand formulier in om een reactie achter te laten op dit artikel.
Uw reactie wordt eerst door de redactie gecontroleerd, alvorens deze wordt geplaatst bij het artikel.

Naar boven
Copyright 2018 - RadarLimburg - Studenten gefrustreerd over toekomst - Limburg en de Brexit - Thema's