Sluiten
RadarLimburg

Limburg in 2030 Deel 1

Terug naar overzicht
Limburg in 2030 Deel 1
Introductie
Toekomst
Feit
Geschiedenis
Opinie
Introductie

Een goede overheid is op zijn toekomst voorbereid. Onder dat motto werkt de provincie Limburg aan de beleidsagenda 2030. Deze maand discussieert het regioparlement over de visies, zwaartepunten en perspectieven. Al eerder gaven honderden Limburgers kun kijk op de zaak in zeven inspiratiesessies.

De Radar-redactie, vol jonge Limburgers wiens toekomst onderwerp van gesprek is, geven hier hun eigen draai aan het thema. Verslagen van opmerkelijke initiatieven, prikkelende interviews met experts en vooral inspirerende scenario' s. Lees en verbaas u!

Toekomst

Lastig, dat getuur in de glazen bol. Hoe kijk je een beetje betrouwbaar 12 jaar vooruit? Radar gebruikt de scenario-methode: op basis van de feiten nu diverse denkbare en aannemelijke ontwikkelingen schetsen, zonder daar een voorkeur voor uit te spreken. Voer voor debat dus, en een handvat voor het maken van moeilijke beleidskeuzes.

Feit

Niet alleen de provincie, ook veel bedrijven, instellingen en initiatiefrijke burgers houden zich bezig met innovatieve projecten. Denk robots, denk dementie, denk duurzaamheid.

Geschiedenis

Bescheidenheid past bij het toekomst voorspellen. Kijk maar eens 12 jaar terug in de tijd. Veel zaken die we nu vanzelfsprekend vinden, bestonden domweg nog niet.
Daarom in deze Radar ook een snelle blik 'back into the future'. .

Opinie

Speculatief vooruitkijken is een populaire sport. We doen er graag aan mee en laten vogels van diverse pluimage aan het woord: wetenschappers, bestuurders, zakenlui en futuristen. Kies uw favoriete voorspeller!

Sluiten

Huis van de toekomst

Huis van de toekomst
Huis van de toekomst
Auteur
Lizzy Barrett
Bron
interview Ad van Berlo
Datum
01-03-2018
2
Open item
Reageer op dit item

Initiatiefnemer Ad van Berlo zit al vanaf 1991 in deze business. In het begin met de focus op zorg voor ouderen Het woord domotica, woningautomatisering, ontstond en via een ‘mobiele modelwoning voor iedereen’ in 1994 leidde een en ander tot de oprichting van de Stichting Smart Homes. In 2001 werd de ‘Slimste woning van Nederland’ gebouwd.

De Slimste woning van Nederland staat in Eindhoven, tegenover het Evoluon. Na de bouw ervan in 2001 en reizen langs verschillende gemeenten in Nederland staat de Slimste Woning intussen al meer dan 10 jaar in de achtertuin van het Evoluon in Eindhoven. Een aantal geschakelde containers die van buiten bekleed zijn met isolerende terracotta tegels waarin de infrastructuur en de slimme apparatuur aanwezig is maken samen de woning. In een tijdsbestek van drie dagen kan deze volledig gedemonteerd en weer opgebouwd worden. Inclusief de zonnepanelen, warmtewisselaar, woonkamer, keuken, 3 slaapkamers en 2 badkamers. Initiatiefnemer Ad van Berlo is al vanaf 1991 bezig met wat vandaag domotica heet. Het toepassen van techniek en automatisering in het wonen. Gemak dient de mens. Via een slot dat werkt op de juiste vingerafdruk komen we binnen.

Laat hier een reactie achter

Vul onderstaand formulier in om een reactie achter te laten op dit artikel.
Uw reactie wordt eerst door de redactie gecontroleerd, alvorens deze wordt geplaatst bij het artikel.

Naar boven
Copyright 2018 - RadarLimburg - Huis van de toekomst - Limburg in 2030 Deel 1 - Thema's