Sluiten
RadarLimburg
Volop natuur
Introductie
Toekomst
Feit
Geschiedenis
Opinie
Introductie

Nee, het gaat helemaal niet zo best met de natuur in Limburg. Hoewel het goed gaat met de bevers, wilde zwijnen, dassen en de oehoe's en het aantal hectaren natuurgebied nog flink zal toenemen. Het grootste probleem zit hem in de biodiversiteit. Het aantal soorten planten en dieren neemt aanzienlijk af. RadarLimburg trok de natuur in en ging op onderzoek uit.

Toekomst

Bij monde van Pieter van Melick van Natuurrijk Limburg geven de boeren het ronduit toe: ze hebben veel te veel rotzooi gespoten op hun akkers. Ze beloven beterschap door beter voor de natuur in en rond hun bedrijf te zorgen. Daar is nog heel veel voor nodig, blijkt ook uit het debat in onze podcast. 

Feit

Dertig jaar geleden kon je meteen je autoruit schoonmaken als je van Mook naar Eygelshoven was gereden. Maar het aantal insecten is dramatisch gekelderd en dat is slecht nieuws, vertelt imker Philip Apeldoorn. Intussen lijkt het dan weer goed te gaan met de bomen, beweert hoogleraar Schaminée.

Geschiedenis

De Nationale Parken in Limburg zoeken naar verdienmodellen om deels zelf de broek op te kunnen houden. Het is de enige grarantie om de natuur te beheren en de biodiversiteit te waarborgen.

Opinie

Mooi, de wolf staat op het punt van terugkeren. Maar hoe moet dat eigenlijk, samen leven met wilde dieren? We zochten een filosoof en een doener op en legden hen deze vraag voor.

Sluiten

Natuurhulpcentrum Opglabbeek gaat flink uitbreiden

Gewonde dieren naar België
Gewonde dieren naar België
Auteur
Fleur Hendrickx
Bron
Sil Janssen, Partij voor de Dieren
Datum
25-04-2019
10
Open item
Reageer op dit item

Het Natuurhulpcentrum in het Belgische Opglabbeek ving in 2018 1574 zieke of gewonde wilde dieren uit Limburg op. Voornaamste reden: in Nederland bestaat zo'n opvang niet. Het centrum werkt nauw samen met de Nederlandse dierenambulance. Afgelopen jaar werd een motie van De Partij voor de Dieren aangenomen waarin staat dat de provincie jaarlijks een ton uittrekt om de ambulances naar België te laten rijden. In onze beeldreportage legt oprichter Sil Janssen uit waarom het Natuurhulpcentrum op korte termijn fors zal uitbreiden.

 

 

 

Het Natuurhulpcentrum in het Belgische Opglabbeek ving in 2018 1574  zieke of gewonde wilde dieren uit Limburg op. Voornaamste reden: in Nederland bestaat zo'n opvang niet. Het centrum werkt nauw samen met de Nederlandse dierenambulance. Afgelopen jaar werd een motie van De Partij voor de Dieren aangenomen waarin staat dat de provincie jaarlijks een ton uittrekt om ambulances nar België te laten rijden. In onze beeldreportage legt oprichter Sil Janssen uit waarom het Natuurhulpcentrum op korte termijn fors zal uitbreiden.

Laat hier een reactie achter

Vul onderstaand formulier in om een reactie achter te laten op dit artikel.
Uw reactie wordt eerst door de redactie gecontroleerd, alvorens deze wordt geplaatst bij het artikel.

Naar boven
Copyright 2018 - RadarLimburg - Gewonde dieren naar België - Volop natuur - Thema's