Sluiten
RadarLimburg
Volop natuur
Introductie
Toekomst
Feit
Geschiedenis
Opinie
Introductie

Nee, het gaat helemaal niet zo best met de natuur in Limburg. Hoewel het goed gaat met de bevers, wilde zwijnen, dassen en de oehoe's en het aantal hectaren natuurgebied nog flink zal toenemen. Het grootste probleem zit hem in de biodiversiteit. Het aantal soorten planten en dieren neemt aanzienlijk af. RadarLimburg trok de natuur in en ging op onderzoek uit.

Toekomst

Bij monde van Pieter van Melick van Natuurrijk Limburg geven de boeren het ronduit toe: ze hebben veel te veel rotzooi gespoten op hun akkers. Ze beloven beterschap door beter voor de natuur in en rond hun bedrijf te zorgen. Daar is nog heel veel voor nodig, blijkt ook uit het debat in onze podcast. 

Feit

Dertig jaar geleden kon je meteen je autoruit schoonmaken als je van Mook naar Eygelshoven was gereden. Maar het aantal insecten is dramatisch gekelderd en dat is slecht nieuws, vertelt imker Philip Apeldoorn. Intussen lijkt het dan weer goed te gaan met de bomen, beweert hoogleraar Schaminée.

Geschiedenis

De Nationale Parken in Limburg zoeken naar verdienmodellen om deels zelf de broek op te kunnen houden. Het is de enige grarantie om de natuur te beheren en de biodiversiteit te waarborgen.

Opinie

Mooi, de wolf staat op het punt van terugkeren. Maar hoe moet dat eigenlijk, samen leven met wilde dieren? We zochten een filosoof en een doener op en legden hen deze vraag voor.

Sluiten

Mee met de Groene Brigade

Mee met de Groene Brigade
Mee met de Groene Brigade
Auteur
Fleur Hendrickx
Bron
Wil Hendriks, Corinne Corten
Datum
29-04-2019
7
Open item
Reageer op dit item

Er moeten meer boa's in het buitengebied komen, dat vindt Wil Hendriks, boa in dienst van Staatsbosbeheer. De criminaliteit in het buitengebied wordt steeds heviger en er zijn volgens hem niet genoeg buitengewoon opsporingsambtenaren in dienst om daar tegen op te treden. Het liefst ziet hij fulltimeboa's in het buitengebied om milieudelicten als stroperij en afvaldumpingen tegen te gaan. Voor een videoreportage draaide RadarLimburg een dienst mee met de Groene Brigade, een team van 'groene' boa's.

Er moeten meer boa's in het buitengebied komen, dat vindt Wil Hendriks, boa in dienst van Staatsbosbeheer. De criminaliteit in het buitengebied wordt steeds heviger en er zijn volgens hem niet genoeg boa's in dienst om daar tegen op te treden. Het liefst ziet hij fulltimeboa's in het buitengebied om milieudelicten als stroperij en afvaldumpingen tegen te gaan. Voor een videoreportage draaide RadarLimburg een dienst mee met de Groene Brigade, een team van 'groene' boa's:

Laat hier een reactie achter

Vul onderstaand formulier in om een reactie achter te laten op dit artikel.
Uw reactie wordt eerst door de redactie gecontroleerd, alvorens deze wordt geplaatst bij het artikel.

Naar boven
Copyright 2018 - RadarLimburg - Mee met de Groene Brigade - Volop natuur - Thema's