Sluiten
RadarLimburg

Wat wil Weert?

Terug naar overzicht
Wat wil Weert?
Introductie
Toekomst
Feit
Geschiedenis
Opinie
Introductie

Weert, kleine stad aan de rand van een perifere provincie. Stevige klus om die echt op de kaart te zetten. Vrij te houden van krimpkramp. Toch zijn keuzes tussen nu en later onvermijdelijk. RadarLimburg portretteert een Limburgse gemeente onderweg van een vertrouwde naar een nieuwe identiteit.

Toekomst

Tussen tafellaken en servet, stedelijkheid noch platteland, Weert heeft in die middenpositie behoefte aan een koersvast beleid. Landelijke experts bepleiten realiteitszin: maak van de grijze golf een zilvervloot. Wethouder Frans van Eersel wil die ook laten varen voor minder welstandigen, met een grootmoedig plan voor armoedebestrijding. Maar er zijn andere opties, lees hoe de kleine Amerikaanse stad Durham het lek boven kreeg.

Feit

Weert als groene stad, pardon, groenste stad, is zowel feit als illusie. De omringende natuur is omvangrijk en gastvrij voor recreanten en publiekstrekkers als Bospop. Maar al die lommerrijke dreven, hoe rustiek ook, bieden nog geen herkenbare identiteit, en evenmin houvast voor een stad op zoek naar dynamiek. Toch maar kleinschalige moderniteit dan, een huiskamertheater, een compact technofestival?

Geschiedenis
Opinie
Sluiten

Erfgoed 365

600 jaar Weert
600 jaar Weert
Auteur
Gemeente Weert
Bron
Gemeente Weert
Datum
01-12-2017
5
Open item
Reageer op dit item

Erfgoedhuis Weert heeft een verzameling gemaakt van bijzondere gebeurtenissen voor elke dag van het jaar.

Op 5 mei 2014 is het 600 jaar geleden dat de heer van Weert, Willem van Horne, de inwoners marktrecht gaf en van Weert zo een stad maakte. Voor elke dag van het jaar, dus 365 dagen, is er een gebeurtenis omschreven die in het verleden op die dag heeft plaatsgevonden. Klik op de afbeelding om te kijken naar de verhalen van 600 jaar Weert. 

Laat hier een reactie achter

Vul onderstaand formulier in om een reactie achter te laten op dit artikel.
Uw reactie wordt eerst door de redactie gecontroleerd, alvorens deze wordt geplaatst bij het artikel.

Naar boven
Copyright 2018 - RadarLimburg - 600 jaar Weert - Wat wil Weert? - Thema's