Sluiten
RadarLimburg

Wat wil Weert?

Terug naar overzicht
Wat wil Weert?
Introductie
Toekomst
Feit
Geschiedenis
Opinie
Introductie

Weert, kleine stad aan de rand van een perifere provincie. Stevige klus om die echt op de kaart te zetten. Vrij te houden van krimpkramp. Toch zijn keuzes tussen nu en later onvermijdelijk. RadarLimburg portretteert een Limburgse gemeente onderweg van een vertrouwde naar een nieuwe identiteit.

Toekomst

Tussen tafellaken en servet, stedelijkheid noch platteland, Weert heeft in die middenpositie behoefte aan een koersvast beleid. Landelijke experts bepleiten realiteitszin: maak van de grijze golf een zilvervloot. Wethouder Frans van Eersel wil die ook laten varen voor minder welstandigen, met een grootmoedig plan voor armoedebestrijding. Maar er zijn andere opties, lees hoe de kleine Amerikaanse stad Durham het lek boven kreeg.

Feit

Weert als groene stad, pardon, groenste stad, is zowel feit als illusie. De omringende natuur is omvangrijk en gastvrij voor recreanten en publiekstrekkers als Bospop. Maar al die lommerrijke dreven, hoe rustiek ook, bieden nog geen herkenbare identiteit, en evenmin houvast voor een stad op zoek naar dynamiek. Toch maar kleinschalige moderniteit dan, een huiskamertheater, een compact technofestival?

Geschiedenis
Opinie
Sluiten

Weert: Van Horne-stad

Weert: Van Horne-stad
Weert: Van Horne-stad
Auteur
Rens Knapen
Bron
Persconferentie
Datum
01-12-2017
2
Open item
Reageer op dit item

Het weekend van 24 en 25 februari ontvangen 85.000 Nederlandse en Belgische huishoudens een speciale editie van Weert Magazine. De bewaarspecial bevat 36 pagina's over de Graaf Philips van Horne en verschijnt als introductie van het Van Horne Jaar.

 

Het weekend van 24 en 25 februari ontvangen 85.000 Nederlandse en Belgische huishoudens een speciale editie van Weert Magazine. De bewaarspecial bevat 36 pagina's over de Graaf Philips van Horne en verschijnt als introductie van het Van Horne Jaar.

'Ieder jaar zal er weer een nieuwe groenste stad en sportiefste stad gekozen worden', vertelt wethouder Geert Gabriëls. 'Maar de Van Horne-identiteit is iets dat altijd aan Weert verbonden zal zijn en zo willen we onze stad ook aan de rest van de wereld profileren. Op dezelfde manier als Den Bosch onlosmakelijk gekoppeld is aan Bossche bollen en Jeroen Bosch, willen we bereiken dat mensen bij Weert direct aan vlaaien en Philips van Horne denken.'
In 2018 herdenkt Weert dat 450 jaar geleden Graaf Philips van Horne in Brussel werd onthoofd, zoals is uitgelegd in het artikel 'Who the fuck is Van Horne', te vinden op deze Weert-radar. Ter introductie bevat het blad een uitgebreide biografie over de Graaf Philips van Horne zodat iedereen weet wie er precies herdacht wordt.

Nog veel meer
Naast een biografie bevat het magazine een geïllustreerde stamboom, kunnen lezers kennismaken met de makers en hoofdrolspelers van de musical over de Graaf van Horne, is er een jaarprogrammering van het Van Horne Jaar, een stadswandeling, een toelichting op de openingsceremonie in maart en een prijsvraag met als prijs een figurantenrol in de Van Horne-musical.

Het blad is een initiatief van de gemeente Weert en wordt verspreid onder inwoners van Weert, Nederweert, Maasgouw en Leudal. In België ontvangen inwoners van Hamont, Achel, Kinrooi, Kessenich, Molenbeersel, Ophoven, Bocholt, Kaulille, Reppel, Bree, Opitter en Tongerlo het magazine (21.755 exemplaren. Het magazine kostte 35.000 euro uit het bestaande communicatiebudget.

Een digitale versie van het magazine is te lezen op www.weertmagazine.com. Meeneem-exemplaren liggen er op verschillende locaties in Weert en Nederweert zoals het stadhuis, de VVV, het St. Jans Gasthuis, diverse tankstations, supermarkten, de bibliotheek, in horecagelegenheden en winkels.

Laat hier een reactie achter

Vul onderstaand formulier in om een reactie achter te laten op dit artikel.
Uw reactie wordt eerst door de redactie gecontroleerd, alvorens deze wordt geplaatst bij het artikel.

Naar boven
Copyright 2018 - RadarLimburg - Weert: Van Horne-stad - Wat wil Weert? - Thema's