Sluiten
RadarLimburg

Zo kan het dus ook!

Terug naar overzicht
Zo kan het dus ook!
Introductie
Toekomst
Feit
Geschiedenis
Opinie
Introductie

Er zijn altijd mensen of organisaties die in weerwil van wat hip is of wijs, indien nodig tegen de stroom in, dingen voor elkaar krijgen die niet zo voor de hand liggen. Een jonge agrarisch ondernemer die nu een boerenbedrijf overneemt, een wiskundeleraar die vanuit Hoensbroek les geeft op een school in Gouda. RadarLimburg zocht een aantal van deze mensen op.

Toekomst

Initiatiefnemer Jop Delheij hoopt andere jongeren in Heerlen wakker te schudden met 'Pand, een culturele broedplaats voor jongeren. Patrick Classens (29) uit Veulen ruilde zijn baan als onderzoeker in voor het onzekere bestaan van varkensboer.

Feit

Zorgrobots, Qwiekups, heupairbags en slimme luiers zijn geen oplossing voor het tekort aan zorgmedewerkers maar kunnen het werk in de zorg verlichten en het imago opvijzelen. En wat nu als we die handen vervangen door pootjes? Deze vraag stelde Pim Martens, hoogleraar aan Maastricht University. Hij zag dat dieren een positieve werking hebben op het herstel van patiënten. 

Geschiedenis

Het bezoek aan religieuze diensten daalt nog steeds licht. Toch bloeit er een christelijke gemeenschap in Meerssen. Het lerarentekort is nijpend en dus zoeken scholen naar oplossingen. Graag doen schoolbesturen een beroep op gepensioneerden. 

Opinie

Redacteur Laura Mennen vroeg haar oude docent Nederlands om raad; hoe gaat ze meer lezen? René Gerats van Limburgs Landschap noemt Nieuw Ehrenstein het Klein Soestdijk van Kerkrade. Deze vervallen kasteelhoeve en een bijbehorend landhuis moeten in de toekomst een vorstelijk vakantiehuis zijn.

Sluiten

Word kunstenaar in Heerlen, er is plaats genoeg!

'Doe iets voor Heerlen!'
'Doe iets voor Heerlen!'
Auteur
Koos Vaes
Bron
Jop Delheij & Koen Mevis ('Pand Heerlen)
Datum
10-12-2019
8
Open item
Reageer op dit item

Heerlen cultureel versterken. Een groep jongeren uit de stad trok zich het lot van hun geboorteplaats aan en begon 'Pand: een culturele broedplaats voor jongeren. Van vastgoedbedrijf Metroprop kregen ze een leegstaand pand in het centrum ter beschikking: geen huur. Ze moesten het zelf opknappen en gaan expoiteren. Initiatiefnemer Jop Delheij hoopt andere jongeren in de stad ermee wakker te schudden: "Doe ook iets in Heerlen!"

Heerlen cultureel versterken. Een groep jongeren uit de stad trok zich het lot van hun geboorteplaats aan en begon 'Pand: een culturele broedplaats voor jongeren. Van vastgoedbedrijf Metroprop kregen ze een leegstaand pand in het centrum ter beschikking: geen huur. Ze moesten het zelf opknappen en gaan expoiteren. Initiatiefnemer Jop Delheij hoopt andere jongeren in de stad ermeee wakker te schudden: "Doe iets in Heerlen!"

Laat hier een reactie achter

Vul onderstaand formulier in om een reactie achter te laten op dit artikel.
Uw reactie wordt eerst door de redactie gecontroleerd, alvorens deze wordt geplaatst bij het artikel.

Naar boven
Copyright 2018 - RadarLimburg - 'Doe iets voor Heerlen!' - Zo kan het dus ook! - Thema's