Sluiten
RadarLimburg

Zo kan het dus ook!

Terug naar overzicht
Zo kan het dus ook!
Introductie
Toekomst
Feit
Geschiedenis
Opinie
Introductie

Er zijn altijd mensen of organisaties die in weerwil van wat hip is of wijs, indien nodig tegen de stroom in, dingen voor elkaar krijgen die niet zo voor de hand liggen. Een jonge agrarisch ondernemer die nu een boerenbedrijf overneemt, een wiskundeleraar die vanuit Hoensbroek les geeft op een school in Gouda. RadarLimburg zocht een aantal van deze mensen op.

Toekomst

Initiatiefnemer Jop Delheij hoopt andere jongeren in Heerlen wakker te schudden met 'Pand, een culturele broedplaats voor jongeren. Patrick Classens (29) uit Veulen ruilde zijn baan als onderzoeker in voor het onzekere bestaan van varkensboer.

Feit

Zorgrobots, Qwiekups, heupairbags en slimme luiers zijn geen oplossing voor het tekort aan zorgmedewerkers maar kunnen het werk in de zorg verlichten en het imago opvijzelen. En wat nu als we die handen vervangen door pootjes? Deze vraag stelde Pim Martens, hoogleraar aan Maastricht University. Hij zag dat dieren een positieve werking hebben op het herstel van patiënten. 

Geschiedenis

Het bezoek aan religieuze diensten daalt nog steeds licht. Toch bloeit er een christelijke gemeenschap in Meerssen. Het lerarentekort is nijpend en dus zoeken scholen naar oplossingen. Graag doen schoolbesturen een beroep op gepensioneerden. 

Opinie

Redacteur Laura Mennen vroeg haar oude docent Nederlands om raad; hoe gaat ze meer lezen? René Gerats van Limburgs Landschap noemt Nieuw Ehrenstein het Klein Soestdijk van Kerkrade. Deze vervallen kasteelhoeve en een bijbehorend landhuis moeten in de toekomst een vorstelijk vakantiehuis zijn.

Sluiten

Patrick blijft, ondanks alles, varkensboer

Patrick wordt tóch varkensboer
Patrick wordt tóch varkensboer
Auteur
Koos Vaes
Bron
Patrick Classens, CBS
Datum
10-12-2019
6
Open item
Reageer op dit item

De Nederlandse overheid heeft een masterplan opgetuigd om boeren uit te kopen die dicht tegen kwetsbare natuur liggen. Stikstof, ammoniak en fijnstof zijn schadelijk voor de natuur en laat dat nu gassen zijn die door landbouwers en veehouders worden uitgestoten. Een half miljard heeft het Rijk ervoor over om agrariërs uit te kopen, je krijgt het idee dat boeren niet meer gewild zijn in Nederland. Als jongere haal je toch wat anders in je hoofd om nog een boerenbestaan op te bouwen, maar Patrick Classens uit Veulen denkt daar anders over.

De Nederlandse overheid heeft een masterplan opgetuigd om boeren uit te kopen die dicht tegen kwetsbare natuur liggen. Stikstof, ammoniak en fijnstof zijn schadelijk voor de natuur en laat dat nu gassen zijn die door landbouwers en veehouders worden uitgestoten. Een half miljard heeft het Rijk ervoor over om agrariërs uit te kopen, je krijgt het idee dat boeren niet meer gewild zijn in Nederland. Als jongere haal je toch wat anders in je hoofd om nog een boerenbestaan op te bouwen, maar Patrick Classens uit Veulen denkt daar anders over.

Sinds vijf jaar zit de 29-jarige Classens in het varkensbedrijf van zijn ouders, op termijn moet hij de boel overnemen. Na zijn studie aan de HAS in Den Bosch, werkte hij een tijdlang voor de Wageningen Universtiteit als onderzoeker, een stabiele baan met een prima inkomen. Waarom hij dat alles verruilt voor het onzekere bestaan van een varkensboer? 

Laat hier een reactie achter

Vul onderstaand formulier in om een reactie achter te laten op dit artikel.
Uw reactie wordt eerst door de redactie gecontroleerd, alvorens deze wordt geplaatst bij het artikel.

Naar boven
Copyright 2018 - RadarLimburg - Patrick wordt tóch varkensboer - Zo kan het dus ook! - Thema's